Takläggare

Så går det till att lägga tak

När du anlitar oss för att lägga ditt tak är vi alltid noga med att varje steg blir utfört till punkt och pricka. Så här går det till när vi lägger ett nytt eller renoverar ett tak.

Besiktning och val av takmaterial

Vi börjar med ett hembesök hos dig där vi tar en titt på ditt nuvarande tak (eller din byggnad under uppförande) och besiktigar huset. Vi tittar på hur det står till med takets underskikt och om det finns behov av att förstärka eller renovera takstolarna. Vi undersöker isoleringen av taket och läkten samt andra viktiga detaljer i takets nuvarande skick. Vi tar mått av ditt tak och sammanställer vilka material som behövs för renovering eller takläggning. Tillsammans väljer vi ett passande takmaterial samt vilken färg och finish du vill ha.

Vi gör en detaljerad kalkyl för att kunna ge dig en offert som vi vet stämmer till punkt och pricka. När du har godkänt denna, sätter vi igång med jobbet. Du kommer att få en tidsplan och när du anlitar oss kan du vara säker på att den stämmer.

Underarbetet genomförs

När vi påbörjar en takrenovering avlägsnar vi först det gamla takmaterialet. Takstolarna förstärks vid behov, vi lägger på nya tätskikt och ny läkt för att kunna fästa ditt nya takmaterial.

Takläggare Haninge

Ytskikt och taksäkerhetsdetaljer

Vi monterar takets ytskikt och därefter monterar vi kompletterande delar såsom vindskivor, plåtar vid skorsten, hängrännor, takstegar, stegjärn och snörasskydd enligt specifikation.

När jobbet väl är klart besiktar vi taket för att försäkra oss om att allt är korrekt utfört. Ditt tak är nu färdigt och du kan känna dig trygg i ditt hus under lång tid framöver.

Rätt val när du vill ha ett tak som tål våra tuffa svenska väderförhållanden